Paikka: Online/Teams Järjestäjä: Lääketeollisuus ry Päivämäärä: 13.06.2024 Aika: 10:00 - 11:00 Kotisivu: https://tapahtumat.laaketeollisuus.fi/tutkimuksenarvo

Tutkimuksen arvo -selvityksen tulosten julkistamiswebinaari 13.6.2024 klo 10.00–11.00

Kliinisellä lääketutkimuksella on suuri merkitys yksittäiselle potilaalle. Potilaiden saaman hyödyn lisäksi kliiniset lääketutkimukset tuottavat laajoja yhteiskunnallisia hyötyjä.

Julkaisemme ensimmäistä kertaa valtakunnallisella tasolla laaditun selvityksen, jossa on arvioitu Suomessa tehtävän lääketutkimuksen terveystaloudellista arvoa potilaalle, terveydenhuoltojärjestelmälle sekä laajemmin yhteiskunnalle. Selvityksen on rahoittanut tutkimussäätiömme ja sen on toteuttanut ESiOR Oy.

Torstaina 13.6. klo 10-11 järjestettävässä webinaarissa kuvaamme selvityksen päätulokset, kuten mikä on lääketutkimukseen osallistuneiden potilaiden hoidosta syntyvä välitön arvo sekä laajempi, yhteiskunnallinen arvo, huomioiden myös muualla terveydenhuollossa syntyvän arvon. Pohdimme myös, mitä tulokset käytännössä merkitsevät ja minkälaisia kustannus- ja terveyshyötyjä menetämme, jos emme tulevaisuudessa panosta kliinisiin lääketutkimuksiin. Asiantuntijapuheenvuorojen lisäksi tilaisuudessa on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä selvitykseen liittyen.

Lääketeollisuus ry I Pharma Industry Finland

ILMOITTAUDU MUKAAN