Paikka: Kuopio Luola, kokoustila Järjestäjä: SportSuomi-verkosto Päivämäärä: 26.09.2024 Aika: 12:30 - 16:00 Kotisivu: https://hhub.jyvaskyla.fi/mielenkiintoista-juuri-nyt/tulevaisuuden-liikuntapaikka-innolab-ty%C3%B6paja-kuopiossa-26.9

Liikkumattomuudesta on muodostumassa yksi tulevaisuuden yhteiskunnan suurimmista haasteista. Ongelmaa ratkaisemaan tarvitaankin uusia innovaatioita ja ajatusmalleja – tervetuloa mukaan ideoimaan älykkäiden liikuntapaikkojen mahdollisuuksia datankäytön näkökulmasta!

Kuopion Kaupungissa on viime vuosina nähty suuria investointeja tulevaisuuden liikuntapaikkoihin. Esimerkiksi Kuntolaakso ja Savilahden Luola tarjoavat mahdollisuuksia liikkumisen lisäksi myös älykaupunkiajatuksen edistämiseen. Erilaista dataa keräämällä, jalostamalla ja hyödyntämällä liikuntapaikkoja voidaan hyödyntää kaupunkiorganisaatioiden tiedolla johtamiseen, tutkimus- ja kehitystoimintaan sekä yritysten liiketoiminnan kehittämiseen.

Datan keräämisen lisäksi sen tehokkaaseen hyödyntämiseen vaaditaan uudenmallisia ratkaisuja. Kuopion Kaupungin rakentama Datajalostamo-alusta tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden datan hallinnointiin, jalostamiseen, visualisointiin ja jakamiseen. Alustan avulla voidaan parhaimmillaan tarjota yrityksille, tutkimuslaitoksille ja oppilaitoksille tilaisuus käyttää dataa, johon on aiemmin ollut vaikea päästä käsiksi. Tämä mahdollistaa liiketoiminnan kehittämisen ja avaa uusia TKI-aihioita.

Kansallinen Sport Suomi -verkosto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Business Center Pohjois-Savo kutsuvat yritystoimijoita työpajaan liikunta- ja tapahtumakeskus Luolan kokoustilaan torstaina 26.9. kello 12:30-16. Työpajassa ideoidaan liikuntapaikkojen ja liikuntapaikkadatan tulevaisuutta. Olet lämpimästi tervetullut, oletpa sitten esimerkiksi:

  • datankeräämiseen tai hyödyntämiseen ratkaisuja tarjoavan yrityksen edustaja
    tai
  • avoimesti käytettävissä olevan datan hyödyntämisestä kiinnostuneen yrityksen edustaja
    tai
  • muutoin teemasta kiinnostunut yritysedustaja

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN