Paikka: Savonia-amk Järjestäjä: DigiCenterNS Päivämäärä: 28.02.2023 Aika: 09:30 - 11:30

Aika: Tiistai 28.2.2023, klo 10 – 12
Paikka: Savonia-amk, Microkatu 1, Kuopio (tarkempi paikka ilmoitetaan osallistujille sähköpostilla)

Euroopan ja maailman 3. tehokkain supertietokone LUMI EuroHPC on valmiina suomalaisten yritysten käyttöön CSC:n operoimana Kajaanissa. Koneen kapasiteetista 20% on allokoitu yrityskäyttöön ja käyttöpolut sen hyödyntämiseen on nyt määritetty. Yritykset voivat käyttää LUMIn laskentainfraa yhteishankkeissa tutkimuslaitosten kanssa tai suoraan mm. Business Finlandin tukea hyödyntäen.

Yrityksille on tarjolla ainutlaatuinen mahdollisuus hyödyntää suurteholaskentaa osana tuotekehitystä ja innovaatiotoimintaa. CSC tarjoaa käytön aloittamiseen ilmaista asiantuntijatukea. Lisäksi yritykset voivat tehdä yhteistyötä korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa ja hakea rahoitusta tuotekehitys- ja innovaatiohankkeisiin.

LUMI on parhaimmillaan vaativissa tekoälyn ja data-analytiikan tehtävissä. Sen käyttökohteita ovat mm. koneoppiminen, simulointi ja digitaalinen mallintaminen ja luonnollisen kielen ymmärtämistä (NLP), ja sovellusalueet voivat vaihdella itseohjautuvista ajoneuvoista, materiaalitekniikkaan, laadunvarmistukseen, ilmastosimulointeihin, luonnonvarojen kartoitukseen, lääketieteeseen, geeniteknologiaan, jne.

Tule kuuntelemaan, miten yritykset voivat hyödyntää LUMIa ja millaista tukea sen käyttöön on saatavilla. CSC:n asiantuntijat esittelevät käytännön esimerkkejä superlaskennasta ja kertovat kuinka LUMIn käyttöä pääsee kokeilemaan käytännössä.

Esite PDF-muodossa:

LUMI-for-Business-11-2022

Ohjelma:

9:30      Kahvitarjoilu
10:00    LUMI – Euroopan tehokkain supertietokone
– LUMIn esittely
– Yleisiä käyttöesimerkkejä
10:20    LUMIn yrityskäyttö
– Polut LUMIn käyttöön
– Superlaskennan yritysesimerkkejä
– Kokeilumahdollisuus ja asiantuntijatuki
10:40    Business Finlandin tuki superlaskentaan ja LUMIn käyttöön
10:50    Paikallinen tuki
11:10     Kysymykset ja keskustelu
11:30    Ohjelma päättyy

Tilaisuuden jälkeen osallistujilla on mahdollisuus jäädä keskustelemaan esiintyjien kanssa kahden kesken.

Ilmoittautuminen pe 24.2.2023 klo 16 mennessä!

ILMOITTAUDU TÄSTÄ