| Kategoria: Uutiset

Aika tarkalleen vuosi on vierähtänyt siitä, kun aloitin työt vasta perustetun Kuopio Health Osk.:n peräsimessä. Nyt onkin oiva hetki pysähtyä pohtimaan, kuinka kulunut vuosi on mennyt, ainakin omasta mielestä.

Kuopio Health on mielenkiintoisten mahdollisuuksien äärellä; uutta rakentaessa on monta suuntaa, joista voi valita ja alkuvaiheessa tärkeää onkin ollut määrittää, mihin Kuopio Health tulee osuuskuntana panostamaan. Kokeneen hallituksen ja monipuolisen osuuskunnan ansiosta toiveita ja hyviä näkemyksiä on paljon, ja ajoittain hieman harmittaa, että kaikkeen emme ehdi omilla resursseilla vastata. Yhteistyö näyttää tässäkin asiassa voimansa: yhdessä meillä on mahdollisuus saada niin paljon enemmän aikaan.

Viime vuoden lopulla Kuopio Healthin hallitus laati osuuskunnalle strategian, josta saimme selkeän suunnan tekemiselle. Kuopio Healthin ytimessä ovat yritykset; heidän kasvun ja liiketoiminnan edistäminen. Keinoja tähän on monia, joista yksi tärkeimmistä on yhteistyön lisääminen yritysten ja akatemian välillä. Kuopio Healthin tehtävä onkin toimia tässä työssä mahdollistajana ja fasilitaattorina, toisin sanoen yhteensaattajana ja uusien mahdollisuuksien luojana.

Toimintamme kautta toivomme syntyvän uusia yhteistyömuotoja, joista niin yritykset kuin myös julkiset toimijat voivat hyötyä. Erityyppiset, eri kohderyhmille suunnatut kohtaamiset ja tapahtumat ovat tärkein työkalu tässä onnistumiseksi. Strategian valmistuttua meillä olikin selkeä suunnitelma vuodelle 2020 ja tavoitteiden saavuttamiselle. Uusjäsenhankinta, jäsenpalvelujen kehittäminen, tehokas monikanavainen viestintä ja moninaiset tapahtumat niin Suomessa kuin ulkomaillakin täyttivät kalenterin…

Kunnes tuli korona.

Korona iski meihin samanlailla, kuin moniin muihin toimijoihin. Kalenteri tyhjeni. Tapahtumat peruuntuivat tai siirtyivät myöhemmäksi syksyyn ja lopulta virtuaalisiksi. Jäsenhankinta meni jäihin pitkäksi aikaa. Aika meni videoneuvotteluiden opettelussa; ensikontaktien kannalta tärkeä osa vuorovaikutusta jäi neuvotteluista kokonaan pois. Yrityksillä oli myös huoli omasta liiketoiminnasta ja sen jatkumisesta. Ei siinä ensimmäisenä ollut mielessä Kuopio Health Osk. ja sen tuomat mahdollisuudet.

Onneksi uusiin toimintatapoihin alettiin pikku hiljaa tottua, virtuaalinen kanssakäyminen lisääntyi ja uuden tyyppiset yhteistyömahdollisuudet Kuopio Health Osk.:n kautta alkoivat kiinnostaa. Uusien tapaamisten hoitamien ja yhteistyökuvioiden kartoittaminen virtuaalisesti muuttui luontevammaksi ja kesän korvilla hiukan avautunut maailma mahdollisti jälleen myös live-tapaamiset.

Uskonkin, että vielä loppuvuonna saamme useamman uuden jäsenen mukaan vahvistamaan jo monipuolista terveyden, hyvinvoinnin ja ravitsemuksen ekosysteemiä.

 

Yhteistyöterveisin,

Aki Gröhn, CEO, Kuopio Health