| Kategoria: Uutiset

Tiedote 20.8.2019 / Julkaisuvapaa heti

KUOPIO HEALTH OSUUSKUNNALLE TOIMITUSJOHTAJAKSI INNOVAATIOTOIMINNAN AMMATTILAINEN

Kuopio Health on alueen yritysten kasvua tukeva verkosto, joka on sitoutunut edistämään hyvinvoinnin, elintarvikealan sekä terveysteknologian osaamista, tutkimusta, elinkeinoelämää ja terveysalan tietoisuutta. Kuopio Health mahdollistaa markkinalähtöisen, asiakkaiden tarpeista lähtevän kehityksen ja tutkimuksen toimien alustana uusille tuotteille ja palveluille. Keväällä aloittanut Kuopio Health innovaatioekosysteemi on alueen toimijoiden vahva osoitus siitä, että täällä uskotaan yhteistyöhön sekä ennakkoluulottomaan toimintaympäristön kehittämiseen.

Kuopio Health osuuskunnan toimitusjohtajahaku oli käynnissä keväällä ja toimitusjohtajaksi on valittu Aki Gröhn (DI, s.1973) . Toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään 1.9.2019 alkaen.

Gröhn siirtyy uuteen tehtäväänsä BusinessJoensuusta, jossa ja sen edeltäjässä Joensuun Tiedepuisto Oy:ssä hän on toiminut vuodesta 2004 lähtien mm. varatoimitusjohtajana sekä eri yksiköiden johtajana vastaten tiedepuiston tarjoamista liiketoiminnan kehittämisen palveluista. Gröhn on toiminut vahvasti akatemian ja yritysmaailman rajapinnassa vastaten yritysten sekä tutkimuslaitosten yhteistyöstä sekä tutkimuksen kaupallistamisesta. Gröhn on lisäksi osallistunut aktiivisesti alueellisten kasvustrategioiden valmisteluun ja kansallisten ohjelmien hakuun sekä toteutukseen.

Vuonna 2013 hänet valittiin Pohjois-Karjalan elinkeinotoimijaksi sekä nimettiin Joensuun seudun Innovaatiojohtajaksi johtamaan ja koordinoimaan seudun innovaatioympäristön kehittämistä ja yritysyhteistyötä sekä toteuttamaan seudun Invest-in toimintaa. Gröhn on toiminut myös oman toimensa ohella sivutoimisena start up- yrittäjänä. Ennen tiedepuistolle siirtymistään Gröhn työskenteli Nokia Oyj:ssä moninaisissa kaupallistamis- sekä tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä. Gröhn on valmistunut 1998 sähkö -ja tietoliikennetekniikan diplomi-insinööriksi Helsingin teknillisestä korkeakoulusta.

”Lähden suurella innolla rakentamaan Kuopio Health osuuskuntaa ja sen jäsenille tarjottavia palveluita sekä luomaan vahvasta itäsuomalaisesta hyvinvointi, elintarvikealan ja terveysteknologian ekosysteemistä kansainvälisesti houkuttelevaa kokonaisuutta. Uskon, että juuri perustettu Kuopio Health osuuskunta antaa tälle kaikelle hyvän perustan. On hienoa päästä mukaan työskentelemään yritysten, tutkimus- ja koulutusorganisaatioiden ja sidosryhmien kanssa kohti yhteistä päämäärää sekä antamaan oma panokseni Kuopion seudun kehittämiselle.”, Aki Gröhn toteaa uudesta tehtävästään.

Kuopio Health osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Jussi Holopainen on erittäin tyytyväinen valintaan “Aki Gröhn tuo Kuopioon vankkaa osaamista innovaatiotoiminnan alalta. Akin profiili täsmäsi erittäin hyvin osuuskunnan tarpeisiin ja varsinkin laaja ymmärrys eri organisaatioiden toiminnasta sekä yritystausta luovat Akille erinomaiset mahdollisuudet olla fasilitoimassa osaamisemme paketoimista kansainvälisesti kilpailukykyiseksi innovaatiohubiksi terveys- ja hyvinvointialalla.”

Lisätiedot:

Jussi Holopainen, Kuopio Health Osk., Hallituksen puheenjohtaja

p. +358 40 540 0222

jussi.holopainen@kuopiohealth.fi

 

Aki Gröhn, Kuopio Health Osk., Toimitusjohtaja

p. +358 50403 7540

aki.grohn@kuopiohealth.fi