| Kategoria: Uutiset

Kansainvälisen standardointiorganisaatio ISO:n vuosikokous koskien lääkinnällisten laitteiden sääntelyä järjestetään 12.-16.12. Washington D.C.:ssä Yhdysvalloissa. Suomea kokouksessa edustaa Ilkka Juuso, TkT, joka on toiminut syksystä alkaen Kasven regulaatioasioiden pääinsinöörinä ja vanhempana asiantuntijana jo vuodesta 2021 lähtien. Alan standardoinnissa Ilkka on ollut tiiviisti mukana jo vuodesta 2019 lähtien useiden komiteoiden kautta.

Joulukuun kokousviikko kokoaa yhteen standardoinnin asiantuntijoita ympäri maailman. Viikon aikana järjestetään myös Euroopan tason CEN/CENELEC-kokoukset, joissa Ilkka niin ikään edustaa Suomea. Kokousten asialistalla on muun muassa lääkinnällisten laitteiden laadunvarmistukseen, lääkinnällisten ohjelmistojen kehitykseen, merkintöihin ja markkinoille saattamisen jälkeiseen valvontaan liittyviä asiakokonaisuuksia.

”Kansainväliset standardit ovat avain vaatimusten täyttämiseen yhtä aikaa useilla mantereilla keskenään yhteensopivilla ja ketterillä tavoilla”, Ilkka toteaa. ”On upeaa päästä edustamaan Suomea, suomalaisia valmistajia ja toivottavasti myös fiksumpaa laadunhallintaa maailmalla”, hän jatkaa.

Lue koko artikkeli täältä