| Kategoria: Menestystarinat

”Henkilökohtaisesti olen erittäin kiinnostunut erilaisista terveydenhuollon hankkeista, vaikka se ei varsinaisesti hyödyttäisi liiketoimintaamme. Eikähän sitä tiedä, mitä yhteistyöstä lopulta seuraa.”

Henkilöstövuokrauksella toimintakykyä ja tehokkuutta sotealalle

Terveydenhuoltoon kehitetään koko ajan teknologiaa, mutta tärkein terveydenhuollon resurssi ovat edelleen hoitajat, jotka työtä tekevät.

– Sote-alalla henkilöstövajetta on niin paljon, että pääkaupunkiseudulla esihenkilön aika menee siihen, että haalitaan henkilöstöä kasaan. Me tarjoamme apuamme, jotta tarvittava henkilöstö löytyy. Se helpottaa huomattavasti yksikön työtä, kuvaa henkilöstövuokrausyritys Pointsi Oy:n toimitusjohtaja Nina Puruskainen.

Pointsin toiminta on alkanut vuoden 2021 elokuussa. Vuoden 2022 alussa toiminnassa on noin 15 henkilön sote-tiimi Joensuussa. Lisäksi yritys välittää puolenkymmenen it-projektipäällikön työpanosta. Kolmantena toiminta-alueena on asiakkaiden myynti-, strategia- ja muutosjohtamispalvelut. 

Vastikään Pointsi on myös aloittanut yhteistyön CSI Composite Solutions and Innovations Oy:n kanssa ja Puruskainen uskoo, että komposiitin käyttö terveydenhuollon tuotekehityksessä kasvaa voimakkaasti.

Tulevaisuudessa tavoitteena on laajentaa toiminta-aloja tarpeen mukaan.

– Olemme vielä pieni yritys ja pystymme joustavammin tarjoamaan yksilöllistä henkilöstönvuokrauspalvelua. Käytännössä yhteistyötä tehdään tiiviisti asiakasyritysten kanssa ja kehitämme toimintaamme koko ajan saamamme palautteen perusteella, Nina Puruskainen kertoo.

Nina Puruskainen & Marko Puruskainen

 

Alustan kehitystä yhteistyössä

Kuopio Healthin avoimen innovaatioekosysteemin toimintaan Pointsi tutustui myyntijohtaja Marko Puruskaisen aiemman yhteistyökumppanin, Kuopio Healthin toimitusjohtajan Aki Gröhnin kautta. 

Ekosysteemissä kiinnostivat verkostoitumisen mahdollisuus ja omiin toimintatavoitteisiin hyvin sopiva ympäristö. Tulevaisuudessa ajatuksena on laajentaa toimintaa myös Kuopion alueelle. 

Lisäksi tavoitteena on saada uusia ideoita yrityksen toimintaan.

– Henkilökohtaisesti olen erittäin kiinnostunut erilaisista terveydenhuollon hankkeista, vaikka se ei varsinaisesti hyödyttäisi liiketoimintaamme. Eikähän sitä tiedä, mitä yhteistyöstä lopulta seuraa, pohtii Nina Puruskainen, jolla on vuosikymmenien kokemus terveydenhuollon alalta.

Pointsin toiminnassa yhdistyvät tietotaito sekä sote- että it-alasta. Marko Puruskainen arvioi, että Kuopio Healthin kautta voisi löytyä myös sopiva verkosto rakentamaan digitaalista alustaa, joka helpottaisi keikkatyöläisten löytämistä sijaisuuksiin. 

– Olen huomannut, että nykyisten sote-alan järjestelmien käyttäjäkokemus ei ole sujuva. Uskon, että tällaiselle alustalle on kysyntää ja sillä päästään varmasti ainakin valtakunnalliseen levitykseen, hän sanoo.

Eri alojen törmäyttäminen luo uutta

Molemmat uskovat eri alojen yhteistyön kehittämiseen ja eri alojen kokemusten hyödyntämiseen uuden innovoinnissa Kuopio Healthissa.

Pointsin kokemus Kuopio Healthin toiminnasta on vielä varsin tuore ja pelkästään etätapaamisten varassa. Silti ensimmäiset sähköpostit on vaihdettu ja ensimmäiset mahdolliset yhteistyökumppanit bongattu. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin.

Lue lisää Pointsista
Lue lisää jäsenyydestä