Jäsenet estradilla: Medikro haluaa edistää osaajien koulutusta
”Ihannetilanteessa yritykset pääsevät rekrytoimaan osaajia, joilla on entistä paremmat valmiudet toimia terveysteknologia-alan erilaisissa tehtävissä.”
Medikro haluaa edistää osaajien koulutusta
Keuhkosairauksien diagnosoinnissa ja hoidossa tarvittavia järjestelmiä tuottava Medikro haluaa Kuopio Healthissa vaikuttaa koulutukseen siten, että terveysteknologia-alan yritykset löytävät yhä valmiimpia osaajia.
– Eri opintojen sisältöä ja suuntautumisvaihtoehtoja pitäisi pystyä kehittämään niin, että ne palvelevat tulevaisuudessa yhä paremmin terveysteknologian toimijoita, sanoo Medikron tuotejohtaja Jani Timonen.
Hän korostaa, että esimerkiksi ohjelmistosuunnittelun koulutussisältöjen pitäisi olla ajan hermolla ja perustua siihen, mitä lähitulevaisuudessa tarvitaan. Tämän päivän tarve ei riitä.
Toiseksi esimerkiksi Timonen nostaa regulatiivisen puolen. Sitä koskevan ymmärryksen tarve kasvaa koko ajan, sillä viranomaisvaatimukset tiukentuvat. Ihannetilanteessa yritykset pääsevät rekrytoimaan osaajia, joilla on entistä paremmat valmiudet toimia terveysteknologia-alan erilaisissa tehtävissä.
Keuhkodiagnostiikan asiantuntija
Kuopiolainen Medikro valmistaa lääketieteellisiä järjestelmiä, joilla mitataan keuhkojen toiminnallisuutta. Laitteita käytetään pääasiassa astman ja keuhkoahtaumataudin diagnosoinnissa ja hoitopolulla.
Medikro-brändillä valmistettuja tuotteita myydään ympäri maailmaa. Lisäksi teollisille kumppaneille tuotteita myydään osaksi heidän järjestelmiään.
Kolmisenkymmentä henkilöä työllistävän yrityksen valikoimassa on mittalaitteita yrityksen omalla ohjelmistolla sekä mittalaitteisiin liittyviä tarvikkeita.
Jani Timonen kertoo, että yrityksen tavoitteena on päästä tulevaisuudessa keuhkosairauksien potilaiden tueksi koko hoitopolulle. Sairaudet olisi hyvä saada seulottua aiemmassa vaiheessa ja lisäksi tarjota ihmisille työkalut mahdollisimman tasapainoiseen elämään keuhkosairaudesta huolimatta.
Apua jaetaan mielellään
Medikro on yksi Kuopio Healthin avoimen innovaatioekosysteemin perustajajäsenistä. Yritys haluaa jäsenenä edistää paikallista toimintaa, verkostoitumista ja yritysten keskinäistä tutustumista.
Jani Timonen uskoo, että Medikron vuosikymmenien kokemuksesta on apua toisille ekosysteemin jäsenille. Yrityksellä on vahvaa kokemusta muun muassa toiminnasta ulkomailla, omasta tuotannosta ja alihankkijoista, jakeluverkoston ylläpidosta sekä laadunhallinnasta.
– Olemmekin jo toimineet ikään kuin mentorin roolissa startup-yrityksille. Pystymme tarjoamaan esimerkiksi suunnitteluapua, regulatiivisen puolen näkemyksiä sekä auttamaan verkostojen luomisessa.
Tällaisesta toiminnasta on monenlaisia hyötyjä. Toisaalta ajatuksena on auttaa ja tarvittaessa saada itsekin apua. Avoin toiminta ja keskinäinen sparraus edistää koko alueen hyvinvointia.
Lisäksi Timonen muistuttaa, että yhteistyötä tehdessä oppii itsekin. Näin käy erityisesti silloin, kun yhteistyötä tehdään eri alalla toimivien kanssa. Kumppanilta voikin löytyä esimerkiksi erinomainen myyntialusta, – malli tai -strategia, josta voi soveltaa itselle sopivan mallin.