| Kategoria: Menestystarinat

”Kasvun mahdollisuutemme on globaalissa markkinassa ja sinne kenelläkään meillä ei ole yksinään paukkuja mennä. Kun rakennamme ekosysteemiä ja yhdistämme osaamisemme, me voimme saavuttaa huomattavasti suuremman vaikuttavuuden.” Mikko Juuti, Kasve Oy

 

Kasve haluaa yhdessä maailmalle

Kasven toimitusjohtaja Mikko Juuti on innoissaan kehittämässä Kuopio Health -ekosysteemin toimintaa. Hän näkee toiminnassa valtavasti mahdollisuuksia.

– Meidän pitää ratkaista asiakkaan globaaleja tarpeita maailman markkinassa, ei tehdä vain omia juttujamme paikallisesti. Kasvun mahdollisuutemme on globaalissa markkinassa ja sinne kenelläkään meillä ei ole yksinään paukkuja mennä. Kun rakennamme ekosysteemiä ja yhdistämme osaamisemme, me voimme saavuttaa huomattavasti suuremman vaikuttavuuden, Juuti muistuttaa.

Hän näkee alueellisessa toiminnassa kasan haasteita, joita on syytä lähteä ratkaisemaan: Kuopion alueen saavutettavuus voidaan kokea hankalana, näkyvyys voisi olla parempi ja alueella toimivat tahot ovat tehneet laadukasta työtä, mutta varsin erillään toisistaan.

Tähän on Juutin mukaan olemassa vain yksi ratkaisu – yhdessä tekeminen. Tarvitaan toimintakulttuuria, joka tuo yritykset, julkiset organisaatiot ja oppilaitokset yhteen siten, että se näyttäytyy ulkopuolelle yhtenäisenä toimintana.

– Uskon vahvasti, että yksi plus yksi on tässä tapauksessa paljon, paljon enemmän kuin kaksi. Kaksi yhdessä voi päästä jopa viitoseen, Juuti painottaa.

 

Kasve Oy

 

Tervesalan yritysten kasvun auttaja

Kasve Oy on kuopiolainen terveysalalla toimiva asiantuntijapalveluita ja digitaalisia ratkaisuja tuottava yritys, joka on perustettu vuonna 2012.

Yritys tarjoaa terveysalan yrityksille muun muassa laatujärjestelmiin, ohjelmistojen elinkaaren hallintaan, kyberturvallisuuteen ja käytettävyyteen liittyviä palveluita. Kasve työllistää reilut kymmenen henkilöä.

– Me olemme hyvin erikoistunut yritys ja meillä on vahva kärki liiketoiminnassa. Uskon, että pystymme tarjoamaan suomalaisille ja kansainvälisille terveysteknologian yrityksille parempaa tapaa hallita regulatiivista ympäristöään tuotekehityksestä markkinoilla pärjäämiseen, Mikko Juuti kertoo.

Kasvella on oma teknologia QAiRA, joka auttaa yritysten lääkinnällisten laitteiden regulaatioiden hallinnassa. Sen kaupallistaminen ja samalla liiketoiminnan kasvu ovat Kasven tulevan vuoden painopistealueita.

 

Työ alkanut hyvin – nyt täysillä eteenpäin

Mikko Juuti arvioi, että kokoonsa suhteutettuna Kasve voi tuoda ekosysteemin toimintaan paljon. Yrityksessä ollaan valmiita lähtemään porukalla rakentamaan ratkaisuja globaaleihin haasteisiin.

Juuti pitää jo tähän mennessä tehtyä työtä hyvänä. Nyt pitää lähteä liikkeelle iso vaihde päällä.

– Kun on riittävästi ihmisiä, jotka ovat valmiita tekemään yhteistyötä uudella tavalla, syntyy uutta, Juuti korostaa.

Tämä vaatii sitä, että yhteistyö lähtee uudelta pohjalta. Projektien pohjana pitää olla kaikkien tuoma osaaminen, ideat ja innovaatiot. Toimintatapa muuttuisi irrallisista projekteista ison yhteisen vision edistämiseen projektien kautta. Silloin oma osaaminen on kaikkien käytössä ja yhteistyön tekeminen on enemmän päivittäistä kuin kuukausittaista.

Juuti kuitenkin tunnistaa, että avoimen innovaatioekosysteemin uudenlaisen ajattelumallin omaksuminen voi olla haastavaa.

– Se vaatii ihan erilaisen ajatusmaailman. Visiotasolla tätä on helpompaa määritellä, mutta käytännön tasolla se vaatii vahvaa johtajuutta. Sitä odotamme Kuopio Healthilta. Tarvitsemme hyvän managerin, joka pyörittää joukkuetta ja yhteispeliä. Sen ansiosta pääsemme paikallisesta liigasta mestareiden liigaan maailmalle, hän sanoo.

Lue lisää Kasve Oy:sta

Lue lisää jäsenyydestä