| Kategoria: Uutiset

Suomen Akatemia myönsi Itä-Suomen yliopistoon yhteensä yli 5,6 miljoonan euron jatkorahoituksen kolmelle lippulaivahankkeelle. Lippulaivat ovat osaamiskeskittymiä, joilla luodaan tulevaisuuden osaamista ja kestäviä ratkaisuja yhteiskunnan haasteisiin sekä edistetään taloudellista kasvua kehittämällä muun muassa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Jatkorahoitus on vuosille 2023–2024.

Uusia biologisia lääkkeitä kehittävälle GeneCellNano -lippulaivalle Itä-Suomen yliopisto sai 3,5 miljoonan euron jatkorahoituksen.

Geeni-, solu- ja nanoterapia kroonisten sairauksien hoidossa (GeneCellNano) -lippulaiva kehittää uusia biologisia lääkkeitä eli niin sanottuja ATMP-valmisteita, biomarkkereita ja diagnostiikkaa yleisten kroonisten sairauksien hoitoon. Keskiössä ovat innovaatiot, tuotantotekniikoiden kehittäminen ja tutkimustulosten kaupallinen soveltaminen. Lippulaivaa johtaa professori Seppo Ylä-Herttuala Itä-Suomen yliopiston A. I. Virtanen -instituutista. Mukana ovat myös Oulun ja Helsingin yliopistot, Aalto-yliopisto sekä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu.

Lue koko uutinen