| Kategoria: Uutiset

Yritys, tule mukaan ratkaisemaan hyvinvointialan polttavia ongelmia tekoälyllä ja laajennetulla todellisuudella

Suomi ikääntyy, syrjäytymistä ja muuta sosiaalista pahoinvointia esiintyy eri ikäisillä. Tunnetusti myös fyysinen kunnon ja mielen hyvinvoinnin taso kehittyvät yhteiskunnassamme väärään suuntaan. Rahaa eikä työntekijöitä tahdo riittää laadukkaiden hyvinvointipalvelujen toteuttamiseen. Hyvinvointiala ei pysty Suomessa ylläpitämään, saatikka parantamaan, nykyistä palvelutasoa ilman uuden teknologian innovatiivista soveltamista ja skaalaamista.

Yhdeksi teknologiseksi loikaksi on tunnistettu digitalisaation seuraava aalto, Metaversumi, jolla tarkoitetaan kolmiulotteista ja moniaistista digitaalista ympäristöä. Metaversumin ydinteknologioita ovat virtuaalinen ja lisätty todellisuus sekä generatiivinen tekoäly vuorovaikutusteknologioita unohtamatta.

Jos sinun yritykselläsi on tiedossa hyvinvointialalle ratkaisemisen arvoinen ongelma ja/tai alustava ratkaisuidea havaitsemaanne ongelmaan, niin ota yhteyttä! Katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa yritystäsi asian edistämisessä eli prototypioinnissa ja pilotoinnissa. Ennen kaikkea tarjoamme osaamista kysynnän ja tarjonnan (teknologian) epävarmuuden pienentämiseen. Ole ripeä, sillä juhannukseen mennessä lukitsemme hankkeen yhteistyötahot.

Hyvinvointialan ongelmien ratkaisemiseksi laitoimme neljässä itäsuomalaisessa korkeakoulussa hynttyyt yhteen ja rakensimme ”Hyvinvointialan Metaversumi”-tutkimus-kehityshankkeen, jossa ovat mukana LUT-yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, LAB-ammattikorkeakoulu ja Savonia-ammattikorkeakoulu. Juuri nyt toteutamme valmisteluhankkeen, jolle EAKR -rahoituksen myönsi Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Yhteystiedot:
Erno Salmela
050 3226 418
erno.salmela(at)lut.fi
LUT-yliopisto

Paavo Vartiainen
050 442 4427
paavo.vartiainen(at)uef.fi
Itä-Suomen yliopisto