| Kategoria: Uutiset

Oletko huomannut, että työpaikan ilmassa on huokaisun sävyjä, kiire painaa ja stressin varjo piirtyy selvästi nurkan taakse? Työtehtävienkin sujuminen tökkii. Tuntuuko tilanne tutulta? Vai ovatko työasiat mallillaan ja työyhteisö kukoistaa? Kuinka varmistatte, että tilanne pysyy ennallaan ja työntekijänne ja työyhteisönne voivat jatkossakin yhtä hyvin? Näissä asioissa voimme olla avuksi. Tutkimusten mukaan mielen hyvinvoinnilla on positiivisia vaikutuksia työssä jaksamiseen, työn laatuun ja asiakaspalveluun sekä työyhteisön hyvinvointiin. Työhyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden kehittäminen on myös yksi yritysten pito- ja vetovoimatekijöistä.

Tarjoamme maksuttomia valmennuskokonaisuuksia Pohjois-Savon yrityksille, yhteisöille ja organisaatioille. Etsimme nyt Pohjois-Savossa toimivia yrityksiä ja organisaatioita, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään toimintaansa ja tarjoamaan työntekijöilleen mahdollisuuden panostaa mielen hyvinvointiin. Tavoitteenamme on kohentaa työntekijöiden, esihenkilöiden ja työyhteisöjen mielen hyvinvointia sekä lisätä työntekijöiden kyvykkyyttä vastata työelämän muuttuviin tarpeisiin ennaltaehkäisevästi. Valmennuksiimme voivat osallistua pohjoissavolaiset täysi-ikäiset työssä olevat henkilöt, jotka edustavat yrityksiä, organisaatioita ja yhdistyksiä. Toimintamme jatkuu elokuuhun 2026 saakka, ja valmennuksia toteutetaan kevääseen 2026 saakka.

Alla kuvaukset tarjoamistamme erilaisista valmennuksista:

1) Työ ja mielen hyvinvoinnin muutosvalmennusta toteutetaan Kuopion kaupungin johdolla. Työ ja mielen hyvinvoinnin muutosvalmennus on ryhmävalmennusta, jossa keskiössä on osallistujien jaksamista tukevien mielentaitojen harjoittaminen ennaltaehkäisyn näkökulmasta. Kyseessä on ryhmävalmennus, jossa osallistujat käyvät läpi oman polkunsa ja tuovat oppinsa itsensä, työyhteisönsä ja organisaationsa käyttöön. Valmennuksen runko koostuu ryhmän tapaamisista ja valmennusta tukevasta materiaalista. Tapaamisten kesto ja tiheys räätälöidään yhdessä yrityksen kanssa ja ryhmä määrittelee sisällöt tarkemmin. Erilaisia valmennusryhmiä on toteutettu esihenkilöille, työntekijöille ja hallituksen jäsenille. Valmennuksen toteuttavat kokeneet valmentajat.

2) ABC-mallin pilotoinnissa Itä-Suomen yliopiston toteuttamana (yhteistyö THL:n kanssa) tähdätään kansallisen mielenterveyden edistämisen mallin kehittämiseen. ABC-malli on tutkimustietoon perustuva, maailman ensimmäinen mielenterveyden edistämiseen tähtäävä yhteisöllinen ja kokonaisvaltainen väestötason ohjelman. Mallin pilotointiin osallistumalla yritys edistää työyhteisön mielen hyvinvointia, vähentää aiheeseen liittyvää stigmaa ja saa käyttöönsä toimintamallin asian edistämiseksi jatkossa.

3) Traumatietoista valmennusta toteuttaa Savonia-AMK:n. Valmennuksen tavoitteena on lisätä ymmärrystä psyykkisten traumojen yleisyydestä ja niiden vaikutuksista työntekijöihin ja esihenkilöihin.

4) Täsmätyökykyvalmennusta toteuttaa Humak. Täsmätyökyky-menetelmän avulla yhteiskehitetään johdon, esihenkilöiden ja työntekijöiden kanssa työyhteisöjä, jotta niissä tunnistetaan ja kehitetään toimintamalleja alentuneen työkyvyn ehkäisemiseksi.

 

Kiinnostuitko? Jäikö jokin asia mietityttämään? Ole rohkeasti yhteydessä, vastaan mielelläni kysymyksiisi. Voimme myös järjestää Teams-kokouksen ja keskustella avoimesti mahdollisuuksista toteuttaa valmennuksia juuri teidän tarpeisiinne. Käy tutustumassa toimintaamme ja valmennuksiimme tarkemmin verkkosivuillamme osoitteessa www.mielitekomedia.fi.

Toimintamme toteutetaan osana Mieliteko-ohjelman Mieliteko 2.0-ryhmähanketta Työ ja mielen hyvinvointi. Toimintaamme rahoittavat Pohjois-Savon kunnat ja Euroopan sosiaalirahasto (ESR+). Hankkeemme on käynnissä Pohjois-Savon alueella vastauksena maakunnan huolestuttavaan tilanteeseen, sillä tilastojen mukaan pohjoissavolaiset voivat mieleltään kaikkein huonoiten. Siksi tarvitsemme panostuksia asukkaidemme ja työntekijöidemme hyvinvointiin. Yhdessä tehden voimme sen saavuttaa.