| Kategoria: Menestystarinat

”Kukaan ei voi luoda yksin suuria asioita, tarvitsemme tiimin.”

Kuopio Healthin on luotava jotain todella uutta ja ainutlaatuista

Edustan hallituksessa Kuopion kaupunkia. Olen ollut mukana nyt puolisen vuotta ja jo tässä vaiheessa olen huomannut, että Kuopio Healthin kautta halutaan luoda hyvinvointia Kuopion alueelle. Aika näyttää, mikä on Kuopio Healthin aiheuttama todellinen hyöty Kuopiolle. Sehän voi olla tulevaisuudessa todella suuri, jos innovaatioekosysteemi luo jotain todella uutta ja ainutlaatuista. Toisaalta koska en kuulu varsinaisesti yritysten tai koulutus- ja tutkimuslaitosten joukkoon, uskon, että voin tarkastella asioita ulkopuolisin silmin ja tuoda näkemyksiä, jotka tulevat laatikon ulkopuolelta. Siitähän Kuopio Healthissa on kysymys – tuoda ihmisiä yhteen ja luoda uusia ideoita.

Englanti toimintakieleksi

Kuopio Healthissa on pohdittu toimintakielen vaihtamista suomesta englantiin. Pidän sitä järkevä ideana kansainvälisten tavoitteiden saavuttamisen kannalta. En usko, että toimintakielen vaihtaminen englanniksi tuottaisi ongelmia ekosysteemin jäsenille. Esimerkiksi hallituksessa kaikki jäsenet puhuvat erittäin hyvää englantia. Jos ja kun tavoitteena on toimia kansainvälisessä toimintaympäristössä ja tavoitella asiakkaita ympäri maailman, englannin kielellä toimiminen on välttämätöntä. Se myös edistää ja helpottaa kansainvälisiä rekrytointeja. 

Universaalia hyötyä

Kuopio Healthissa on meneillään hienoja asioita. Esimerkiksi aivoihin ja terveyteen liittyvä tutkimus on Kuopiossa huippuluokkaa, samoin nukkumiseen ja sen luomaan hyvinvointiin liittyvä tutkimus. On helppo huomata, että nämä ovat täysin universaaleja asioita. Kun pystymme paikallisesti tutkimaan näitä ja luomaan tärkeitä innovaatioita, pystymme viemään innovaatioita kansainvälisiin ympyröihin. 

Ei yksin vaan tiiminä

Pidän innovaatioekosysteemin tärkeimpänä tehtävä luoda yhteistyötä paikallisesti. Kukaan ei voi luoda yksin suuria asioita, tarvitsemme tiimin. Tarvitsemme pyöreän pöydän, jonka ääreen tuomme yritykset, tutkimuslaitokset ja julkiset toimijat. Kaikki, joiden tavoitteena on edistää terveyttä. Haluamme luoda suuren tiimiin, jolla on mahdollisuus ideoida, toimia ja vaikuttaa. Onneksi meillä on nykyisin myös hyvät yhteydenpitomahdollisuudet. Kasvokkain kohtaaminen on tärkeää, mutta toisaalta meidän ei tarvitse rajoittaa toimintaa pelkästään paikallisesti. Jos koronavuosista oli jotakin hyötyä, niin ainakin nykyisin voimme hoitaa tapaamisen täysipainoisesti myös verkon kautta.

Lue lisää hallitusblogeja täältä

Lue lisää jäsenyydestä täältä