| Kategoria: Menestystarinat

”Tykkään poikkitieteellisyydestä, sillä se yleensä luo törmäyskohdissaan paikan jollekin uudelle. Kun asioita lähestytään eri osaamiskulmista, joutuvat kaikki miettimään asioita pikkuisen oman mukavuusalueen ulkopuolelta.”

Secora Systemsiä kiinnostaa yhteistyö data-analytiikassa 

Kuopiolainen Secora Systems Oy on ohjelmistotalo, joka tarjoaa myös koulutusta ja konsultointia. Palvelupaletin yhdistävänä tekijänä ovat data ja SaaS-palvelut.

Yrityksellä on kaksi omaa ohjelmistotuotetta: myynnin ja markkinoinnin asiakashallintatyökalu sekä olosuhdemittauksen ja IoT-huollon mahdollistava palvelukokonaisuus.

Vuonna 2014 perustettu yritys työllistää tällä hetkellä kolme henkilöä.

– Tavoitteenamme on kasvaa sekä omien palveluiden että tuotteiden kautta. Asiakkaamme sijaitsevat ympäri Suomea, Secoran myynti- ja kehitysasioista vastaava Jarmo Jalkanen kertoo.

Jarmo Jalkanen
Data-analytiikan yhteistyö kiinnostaa

Kuopio Healthin avoimeen innovaatioekosysteemiin Secora liittyi pian sen perustamisen jälkeen. 

– Terveysteknologian potentiaali näytti hyvältä, erityisesti tiedolla johtamisen kautta, Jarmo Jalkanen kertoo.

Yhteistyö muiden innovaatioekosysteemin jäsenten kanssa kiinnostaa eniten data-analytiikan näkökulmasta. Yrityksen tavoitteena on aktivoida omaa toimintaa innovaatioekosysteemissä. 

– Haluamme käydä keskustelukierroksen eri toimijoiden kanssa avoimin mielin: mitä teillä on ja mitä meillä on? Jos riittävä yhtenäisyys löytyy, voisimme lähteä avaamaan sitä, Jalkanen sanoo.

Vaikka ei olekaan realistista ajatella, että kaikkien kanssa pääsee aitoon kumppanitoimintaan, Jalkanen uskoo, että sopivia kumppaneita löytyy ekosysteemistä ainakin muutamia.

Selkeää hyötyäkin verkosto on jo tuonut, sillä sen avulla on löytynyt uusi asiakkuus.

Poikkitieteellisyys poikii uutta

Kuopio Healthin avoin innovaatioekosysteemi on ensimmäisiä paikallisia verkostoja, johon Secora on liittynyt. Jarmo Jalkanen toivoo, että alueelle saadaan Kuopio Healthin avulla luotua luova ja hyvä ympäristö kehittää palveluita.

– Tykkään poikkitieteellisyydestä, sillä se yleensä luo törmäyskohdissaan paikan jollekin uudelle. Kun asioita lähestytään eri osaamiskulmista, joutuvat kaikki miettimään asioita pikkuisen oman mukavuusalueen ulkopuolelta.

Myös rahoituskumppaneiden saamiseen Jalkanen toivoo löytyvän helpotusta Kuopio Healthin avulla. Jos siemenvaiheen rahoitusta ei innovaatioille löydy, niiden potentiaalia ei päästä testaamaan.

Jalkanen on tyytyväinen siihen, että asenneilmapiirissä on tapahtunut selkeä muutos verrattuna aiempiin vuosikymmeniin.

– Yhteistyöhön suhtaudutaan nykyisin selvästi avoimemmin. Asioita ei viedä enää ihan älyttömän suojelevasti eteenpäin ajatellen, että tämä on vain minun asiani. On varmaan huomattu, että oman tiedon liiallinen panttaaminen ei vie asioita eteenpäin yhtä hyvin kuin yhteistyö.

Lue lisää Secorasta

Lue lisää jäsenyydestä