Jäsenet estradilla: Saparo tuo mukaan osaamista kuvantamisesta ja kehittämisestä
”Nyt on tärkeää pitää Kuopio Healthin verkostoa pinnalla ja muistuttaa, että se on olemassa ja toiminnassa. Emme voi jättää sitä taka-alalle.”
Tutkimuspalveluita kuvantamiseen ja kehittämiseen
Saparo Translational Research on vuoden 2019 keväällä perustettu lääketieteelliseen tutkimukseen ja kehittämiseen keskittyvä yritys, joka myy tutkimuspalveluita eri tahoille.
– Työmme pohjautuu molekulaarisen lääketieteen tutkimukseen, jota yliopistolla on tehty jo monta kymmentä vuotta. Siihen kuuluu geeniterapiatutkimusta, kuvantamista ja erilaisten koe-eläinmallien luomista, ylläpitoa ja käyttöä lääketutkimuksessa sekä lääkelaitetestauksessa, kertoo hallituksen puheenjohtaja ja tiedejohtaja Jussi Nurro.
Saparo liittyi Kuopio Healthin avoimeen innovaatioekosysteemiin heti perustamisen jälkeen. Tavoitteena oli päästä heti liittymään alan verkostoihin ja luoda kontakteja alueen toimijoihin.
– Meillä on paljon osaamista kuvantamisesta ja kehittämistä. Voimme näissä asioissa joko auttaa itse tai löytää tarvittavaa osaamista muillekin ekosysteemin jäsenille.
Tällä hetkellä yrityksessä on kuusi osakasta ja menossa on konseptin kehittäminen.
Kansainväliset markkinat kiinnostavat
Yritys tavoittelee pääsyä kansainvälisille markkinoille.
– Meillä on hyvin spesifi osaaminen eikä Suomessa ole kovin monta firmaa, jotka hyötyisivät meidän palveluistamme. Ideaaliasiakkaamme on suuri lääkeyhtiö, jolla on jokin kokeellinen esimerkiksi solu- tai geeniterapiaan liittyvä lääke, ja joka haluaa nähdä biologisen vasteen koe-eläimessä ennen potilastutkimuksia, Nurro kertoo.
Lisäksi yritys tarjoaa lääkinnällisten laitteiden valmistajille kuvantamispalveluita elävissä organismeissa.
Luottamuksen luomisessa ei pidä herpaantua
Jussi Nurro toivoo, että Kuopio Healthin avoimesta innovaatioekosysteemistä voisi muodostua erittäin merkittävä health tech -alan toimija.
– Yhdessä voimme olla huomattavasti enemmän kuin vain Kuopio Healthin osien summa. Voisimme viedä todella suuria projekteja läpi ja tehdä räätälöityjä tarjouksia isoille yrityksille. Jokainen pääsisi tuomaan tähän oman erikoisosaamisensa, hän pohtii.
Myös paikallisella tasolla Kuopio Health voi Nurron mielestä toimia yhteistyön alustana. Yritykset ja muut toimijat voisivat esimerkiksi löytää aiempaa suuremmat tilaukset mahdollistavia alihankkijoita, joiden toimintamallit, kulttuuri ja tavat ovat tiedossa.
Tämä vaatii luottamuksen luomista ja Nurro pitää siinä erittäin tärkeänä fyysistä tapaamista ja verkostoitumista.
Korona-aika on tehnyt loven tähän luottamuksen rakentamiseen, sillä jäsenten keskinäinen tutustuminen on nyt haasteellisempaa.
– Nyt on tärkeää pitää Kuopio Healthin verkostoa pinnalla ja muistuttaa, että se on olemassa ja toiminnassa. Emme voi jättää sitä taka-alalle, Nurro painottaa.