Jäsenet estradilla: Productivity Leapille verkostoituminen on yrityksen tapa
“Terveydenhuollon alalle on kertynyt äärilahjakasta ja älykästä porukkaa. Heidän kanssaan on todella miellyttävää toimia, sillä uutta haetaan hyvin aktiivisesti ja systemaattisesti.”
Productivity Leapille verkostoituminen on yrityksen tapa
Verkostoituminen on IT-konsultointiyritys Productivity Leapin tapa toimia. Olivatpa kyseessä sitten IT-kumppanit, ekosysteemit tai teknologiakumppanit.
Productivity Leap tekee räätälöityjä IT-järjestelmiä pääosin julkishallinnossa ja finanssisektorilla toimiville asiakkailleen. Yritys painottuu toiminnassaan muun muassa tietojohtamiseen, tietovarastointiin, raportointiin, analytiikkaan ja robotiikkaan.
Toimitusjohtaja Kari Natunen huomauttaa, että pienen toimijan kannattaa olla innokas verkostoituja.
– Teemme yhteistyötä myös muiden IT-yritysten kanssa. Joissakin tilanteissa olemme kumppaneita, toisissa tilanteissa voimme olla kilpailijoita, alihankkijoita tai päähankkijoita. Toimintamme on hyvin dynaamista.
Ripeästi kasvanut yritys
Productivity Leap on varsin nuori yritys. Se on perustettu vuonna 2018. Henkilöstöä on nykyisin jo noin 40 ja toimistot sijaitsevat Joensuussa, Kuopiossa, Tampereella, Turussa ja Helsingissä.
Kari Natunen kertoo, että liiketoiminnan kasvu on ollut konsultointiyritykselle ripeää. Viime vuoden liikevaihto oli 2,9 miljoonaa euroa, tänä vuonna 4,5 miljoonaa.
Productivity Leap liittyi Kuopio Healthin avoimen innovaatioekosysteemin jäseneksi keväällä 2021.
Natunen korostaa asenteen merkitystä innovaatioekosysteemissä.
– Meillä ei ole suoria odotuksia. Ideana on lähteä mukaan avoimin mielin ja tarkastella niitä uusia mahdollisuuksia, mitä näiden ihmisten ja yritysten kombinaatio tarjoaa. Liian aikaisessa vaiheessa ei voi miettiä, mitä minä tästä hyödyn, ja alkaa heti suojella omaa tekemistään.
Productivity Leap on jo aiemmin ollut mukana CleverHealth Networkissa, joka on HUSin alueella toimiva innovaatioekosysteemi.
Myös Kuopio Healthin avoimessa innovaatioekosysteemissä datan jalostaminen ja analytiikka ovat niitä kulmia, joilla Productivity Leap voi tarttua tutkimuspuolelta nouseviin tuoteideoihin.
Natunen kuvaa yhteistyön tekemistä hyvin innostavaksi.
– Terveydenhuollon alalle on kertynyt äärilahjakasta ja älykästä porukkaa. Heidän kanssaan on todella miellyttävää toimia, sillä uutta haetaan hyvin aktiivisesti ja systemaattisesti.
Linkkinä lisäarvoa tuottamassa
Kari Natunen pitää Productivity Leapin vahvuutena sitä, että yritys pystyy toimimaan ekosysteemissä erilaissa rooleissa.
– Ymmärrämme eri kenttiä ja voimme toimia esimerkiksi lääkäreiden ja IT-puolen välissä. Sen kautta pystymme tuottamaan lisäarvoa ekosysteemin toimijoille.
Natunen huomauttaa, että terveydenhuollon puolella uusilla innovaatioilla voi tosissaan muuttaa maailmaa.
– Meidän porukat tykkäävät siitä, että saamme tehdä näin merkityksellisestä työtä. Raha jää siinä sivutuotteeksi, jos löydämme tapoja tai malleja, joilla esimerkiksi syöpä- tai sydäntutkija tekee uuden, ihmisiä auttavan keksinnön.
Parhaimmillaan tämä innovaatio ratkaisee globaaleja ongelmia ja siinä vaiheessa kotiutetaan myös euroja.