| Kategoria: Menestystarinat

”Haluamme tehdä asiakkaillemme sujuvampaa Suomea.”

Istekki hallinnoi terveysdataympäristöä 

Istekki on julkisomisteinen inhouse-yhtiö, jonka suurimmat omistajat ovat Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Kuopion kaupunki ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. 

– Tuotamme ICT- ja lääketieteellisen tekniikan palveluita meidän omistaja-asiakkaillemme. Siinä roolissa vastaamme koko sairaanhoitopiirin ja kaupungin perustietotekniikasta, tietojärjestelmien ylläpidosta ja tiedolla johtamisen ratkaisuista sekä myös terveyden ja hyvinvoinnin teknologiapalveluista, kertoo terveyden ja hyvinvoinnin teknologiapalveluiden johtaja Juha Palve.

Istekki työllistää lähes 700 työntekijää, joista noin puolet sijaitsee Kuopiossa. Lisäksi työntekijöitä on Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa. 

– Haluamme tehdä asiakkaillemme sujuvampaa Suomea. Emme voi myydä palveluita muille kuin asiakasomistajillemme. Heille haluamme luoda yhteisiä arvoa tuottavia, tehokkaita ja monistettavia palveluita, Palve kertoo.

Tuleva hyvinvointialueuudistus on Istekille mielenkiintoinen haaste, siinä yhtiö haluaa olla ICT- ja lääkintätekniikan johtava toimija.

Juha Palve
Mukana rakkaudesta lajiin

Istekki tuli mukaan Kuopio Healthin avoimeen innovaatioekosysteemiin pian sen perustamisen jälkeen.

– Olemme Kuopiossa yksi sote-alan ankkuriyrityksistä ja moni omistajistamme kuuluu Kuopio Healthin perustajajäseniin. Koemme kuuluvamme hyvin voimakkaasti tähän ekosysteemiin, Juha Palve kertoo. 

Istekki on myös vahva toimija Kuopio Healthin taustalla. Se hallinnoi ympäristöä, jossa toiminnalle tärkeä terveysdata tuotetaan, tallentaa datan ja järjestää integraatiot sekä tietoaltaat. 

Lisäksi Istekki on vahvasti mukana yhteistyössä muiden yritysten kanssa.

– Meidän 150 miljoonan euron liikevaihdostamme ostamme lähes sadalla miljoonalla eurolla ulkopuolisilta yrityksiltä tuotteita ja palveluita. Nämä paketoimme sitten omistajillemme Istekin palveluiksi, Palve kertoo.

Hänen mukaansa Istekki on Kuopio Healthissa mukana ennen kaikkea ”rakkaudesta lajiin”. Palve arvioi, että yritys voi hyötyä innovaatioekosysteemistä löytäessään verkostosta uusia innovatiivisia tuotteita ja palveluita, joita se voi viedä asiakaskunnalleen.

Maailmalle vahvalla yhteistyöllä

Toisin kuin moni muu innovaatioekosysteemin jäsen, Istekki ei ole näillä näkymin suuntaamassa kansainvälisille markkinoille. 

Kymmenien vuosien ajan kuopiolaisessa health tech -kuvioissa vaikuttaneella Juha Palvella on itsellä kuitenkin haave, että avoin innovaatioekosysteemi saavuttaisi maailmanlaajuista näkyvyyttä ja Kuopio Healthista voisi tulla terveyspuolella brändi, joka tunnetaan ympäri maailman. 

– Se vaatii innostuneita ihmisiä, yhteistä tekemisen meininkiä, fasiliteetteja ja taustojen kuntoon laittamista. Lisäksi tarvitaan jonkin verran rahaa, vahvaa brändäämistä ja tietoisuuden nostamista, Palve visioi.

Lue lisää Istekistä

Lue lisää jäsenyydestä