Jäsenet estradilla: Heart2Save jakaa mielellään kokemuksensa muiden avuksi
”Olemme tehneet jo monenlaista yhteistyötä. Oppilaitosten kanssa se on ollut opinnäytetöitä, sairaalan puolella tiedettä meidän tuotteemme taakse.”
Heart2Save jakaa mielellään kokemuksensa muiden avuksi
– Me olemme jo taivaltaneet tien innovaatiosta kaupalliseksi tuotteeksi regulaatiopuolen läpi. Tie oli raskas ja mielenkiintoinen. Osuuskunnan muita pieniä yritysjäseniä voi auttaa kokemuksemme siitä, miten ekosysteemin apua voi tällä tiellä käyttää, pohtii Heart2Saven toimitusjohtaja Helena Jäntti.
Heart2Saven kehittämä eteisvärinän diagnosointiin käytettävä tuote vaatii sekä mittausrautaa että – softaa. Ensihoitolääkärinä toimiva Jäntti myöntää tuotekehityksen olleen varsinaista mukavuusalueelta poistumista.
Lääkinnällisen laitteen markkinoille saamiseen tarvittava laaja-alainen osaaminen on saatu kasaan muodostamalla erilaisten osaajien tiimi. Moni heistä tekee työtä osa-aikaisena. Vakituisia työntekijöitä yrityksessä on viisi.
Lisäksi yhteistyötä on tehty mittaussensorin osalta Suunnon ja korunvalmistuksen osalta Saurumin kanssa. Jäntti arvioi, että myös yhteistyöverkostojen luomisen suhteen Heart2Save voi olla esimerkkinä muille osuuskunnan jäsenille.
Kuluttajatuote kesän korvalla
Heart2Savella on toiminnassaan kaksi kohderyhmää, kuluttajat ja terveydenhuolto.
– Pienelle startupille on melkoinen ponnistus lähteä molempaan markkinaan. Olemme lähteneet siitä ajatuksesta, että terveydenhuollon puolelta on tärkeää saada hyväksyntä tuotteelle. Sen myötä kuluttajatkin ottavat tuotteen paremmin vastaan, Helena Jäntti kertoo.
Nyt meneillään onkin pilottihanke Siun soten kanssa. Eteisvärinän etsintäohjelmassa kotisairaanhoidolla on käytössään tuote, jolla hiljaista eteisvärinää etsitään 30 sekunnin mittauksella. Tavoitteena on vähentää 40 miljoonan euron kustannuksia, jotka aivohalvaukset Siun sotelle aiheuttavat.
Myyntilupa laitteelle saatiin vuodenvaihteessa ja kuluttajamarkkinoille tuote lanseerataan kesän korvalla.
– Olemme saaneet palautetta, että ihmiset haluavat antaa korutuotteen lahjaksi, Jäntti kertoo.
Yrityksen lopullinen tavoite on murtautua globaaleille markkinoille. Jäntin mukaan yrityksen kehitystyön aikana rytmihäiriön tunnistukseen on tullut paljon isoja toimijoita.
– Kilpailu on kovaa, mutta yritämme saada jalansijan omalla erityisosaamisellamme. Pystymme tuomaan yhteen luotettavan mittaustekniikan ja tekoälyn. Korostamme myös palvelumuotoilua, jotta asiakas saa mahdollisimman jouhevasti toimivan palvelun mittauksesta hoitoon saakka, Jäntti kertoo.
Kaikki oppilaitokset mukaan
Osallisuus Kuopio Healthin avoimessa innovaatioekosysteemissä on jatkumo sille yhteistyölle, jota vuonna 2015 perustettu Heart2Save on paikallisesti tehnyt.
– Näen arvokkaana, että tässä samassa ekosysteemissä on erilaisia jäseniä julkisista toimijoista pikkufirmoihin. Olemme tehneet jo monenlaista yhteistyötä. Oppilaitosten kanssa se on ollut opinnäytetöitä, sairaalan puolella tiedettä meidän tuotteemme taakse, Helena Jäntti kertoo.
Hän nostaa yhdeksi alueen vahvuuksista erilaiset oppilaitokset. Itä-Suomen yliopisto ja Savonia-ammattikorkeakoulu ovat usein esillä, mutta lisäksi alueella on perusoppilaitoksia, joilla on oma tärkeä roolinsa.