| Kategoria: Menestystarinat

“Heikki Riekkinen on tyytyväinen, että on saanut Kuopio Healthilta hyviä käytännön neuvoja, miten yrityksen kannattaisi edetä.”

EKG-sovellus tunnistaa verenkiertoelimistön fysiologisen iän muutokset

Kuopiolainen BIOPOTENTIAL on noninvasiivisia lääketieteellisiä menetelmiä ja laitteita kehittävä startup-yritys. 

– Olemme keskittyneet tähän mennessä EKG-sovelluksiin. Mittaamme absoluuttisia jännitteitä ja niiden muutosten avulla pyrimme määrittämään ihmisen fysiologisia ja patofysiologisia muutoksia, kertoo yrityksen perustajajäsen Heikki Riekkinen

Hän kertoo, että tuotteen kehitys lähti liikkeelle oikeastaan sattumalta. Tutkimuksissa saatiin tavanomaisista käsityksistä poikkeavia tuloksia, joiden mahdollisuuksia markkinoilla haluttiin lähteä selvittämään.

Vuodesta 2017 toimineella yrityksellä on tällä hetkellä kehitettynä kokonaisuus, jossa on kolme eri menetelmää. Näiden menetelmät ja niihin liittyvät laitteet tuottavat yhteistuloksen, joka tunnistaa EKG:sta ihmisen verenkiertoelimistön fysiologisen iän muutokset ja mahdollisten verenkiertoelimistön haitallisten tapahtumien riskin.

Riekkinen huomauttaa, että mahdollisen elämäntapamuutoksen tai esimerkiksi lääkityksen vaikutus näkyy myös EKG-jännitteiden palautumisena normaalimpaan suuntaan.

Kokonaisuuden jotkin osat on jo patentoitu sekä USA:ssa että Suomessa, toisten osien patenttihakemukset ovat vireillä.

– Sitähän ei voi tietää etukäteen, kuinka pitkään patenttihakemuksissa esimerkiksi USA:ssa kestää. Vähimmilläänkin vuodesta kahteen, Riekkinen huomauttaa.

Heikki Riekkinen
Talousosaamiselle tarvetta

Kuopio Healthin avoin innovaatioekosysteemi voi Heikki Riekkisen mukaan olla hyödyksi yritykselle erityisesti talouspuolen osaamisessa. Hän on tyytyväinen, että on saanut Kuopio Healthilta hyviä käytännön neuvoja, miten yrityksen kannattaisi edetä.

– Olen taustaltani lääkäri. Teemme tätä perheyrityksenä kahden lapseni kanssa. Muuta kosketusta bisnespuoleen minulla ei ole kuin kiihdyttämöstä pari vuotta sitten. 

Riekkinen kiittelee kuitenkin, että Kuopio Healthista on luvattu apua esimerkiksi laitteiden prototyyppien toteuttamiseen. Lisäksi haasteita on luvassa kansainvälisille markkinoille mennessä, silloin neuvot lakiasioissa tulevat tarpeeseen. 

Tiedon jakamista puolin ja toisin

Heikki Riekkinen pitää tärkeänä, että Kuopio Health tuo yhteen ihmisiä, joilla on paljon erilaista osaamista. Tietojen ja kokemusten jakaminen hyödyttää kaikkia.

– Itselläni on laaja kokemus sairaalan näkökulmasta hankintoihin sekä erilaisten menetelmien ja laitteiden testaamisesta. Uskon, että siitä voi olla puolestaan hyötyä muille jäsenille.

Hän uskoo myös, että muut jäsenet voivat hyödyntää yrityksen keksintöä toiminnassaan.

Lue lisää jäsenyydestä