| Kategoria: Menestystarinat

” Lisätty todellisuus tarjoaa jatkossa paljon mahdollisuuksia health tech -alalla.”

Hurja löysi AR-projektiinsa kumppanin Kuopio Healthin kautta

ICT-sektorilla toimiva Hurja Solutions on ollut mukana Kuopio Healthin avoimen innovaatioekosysteemin toiminnassa alusta alkaen. Yrityksellä oli lisättyyn todellisuuteen (AR) liittyvä isompi projekti, johon haluttiin löytää yhteistyökumppaneita. Kuopio Healthin avulla sopiva yhteistyökumppani löytyikin. 

– Kaikenlainen verkostoituminen ja liiketoimintamahdollisuuksien löytäminen uusien kumppaneiden kanssa kiinnostaa meitä aina. Näemme, että health tech on yksi sellainen ala, jolle meillä on paljonkin annettavaa ja yhteistyön mahdollisuuksia. Esimerkiksi voimme tarjota startup-yrityksille erityisosaamistamme sovelluskehityksessä. Siihen startupeilla ei usein ole käyttää omia resursseja, toimitusjohtaja Vili Härkönen pohtii.

Kylläkin viime vuoden erikoiset olosuhteet ovat Härkösen mukaan jonkin verran rajoittaneet Kuopio Healthin verkoston hyödyntämistä. Hän pitää kuitenkin erityisesti omasta aktiivisuudesta riippuvaisena, miten tarjolla olleita mahdollisuuksia on hyödyntänyt. 

Härkönen toivoo, että Kuopio Healthin kautta Hurja pystyy kaupallistamaan omaa osaamistaan ja hyödyntämään yhteistyön tuomia mahdollisuuksia. 

– Olisi hienoa, että pystyisimme käyttämään monipuolisesti tätä osaamista, jota löytyy niin paljon Kuopio Healthin verkoston sisältä, hän sanoo.

Vili Härkönen
Kansainväliset markkinat kiinnostavat

Hurja Solutions toimii ICT-sektorilla. Yrityksessä tehdään softakehitystä ja palveluina tarjotaan muun muassa web- ja mobiilikehitystä, lisätyn todellisuuden ratkaisuja, verkkosivustoja, ui/ux-suunnittelua ja konsultointia. Asiakkaille tarjotaan myös palveluiden ylläpitoratkaisuja. Asiakkaat vaihtelevat startup-yrityksistä pörssiyhtiöihin ja julkisen sektorin toimijoihin. 

Yrityksessä työskentelee parikymmentä henkilöä ja viime vuoden liikevaihto oli noin 1,1 miljoonaa euroa.

Vili Härkönen kertoo, että Hurjan tavoitteena on kasvaa. Yksi kasvusuunnista on kansainväliset markkinat ja siellä Hurja onkin pisimmällä juuri health tech -asiakkaidensa kanssa.

Lisätyn todellisuuden mahdollisuudet avautuvat

Vili Härkönen uskoo, että lisätty todellisuus tarjoaa jatkossa paljon mahdollisuuksia health tech -alalla. 

– Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana, mitä sen kanssa voidaan tehdä. Laitekanta on ottanut viime aikoina isoja harppauksia eteenpäin. Viime kesänä markkinoille tulleet Microsoftin Hololens 2 -lasit toivat paljon mahdollisuuksia hyödyntää AR:n ominaisuuksia. Se maailma menee koko ajan eteenpäin. Health techissa voidaan esimerkiksi analysoida ympäristöä ja tuoda lisää infoa ammattilais- tai loppukäyttäjälle, hän visioi. 

Esimerkiksi lääkäri voisi saada potilaan tietoja suoraan näköpiiriinsä tai kuntoutujapotilas voisi AR-laseilla simultaanisti saada ohjeita toiminnalleen. 

– On paljon mahdollisuuksia tuoda erilaista sensoridataa AR-maailmaan. Lisäksi voimme hyödyntää koneoppimista ja tekoälyä, kaikkea sitä tietoa, mitä voidaan pilvessä prosessoida, Härkönen pohtii.

Lue lisää Hurjasta

Lue lisää jäsenyydestä