| Kategoria: Uutiset

Suomen ensimmäinen terveysalalla toimiville tutkimuspohjaisille startupeille ja tiimeille suunnattu hautomo-ohjelma, Health Incubator Helsinki, etsii mukaansa uusia startupeja. Haku huhtikuussa käynnistyvään ohjelmaan on auki 20.2.–19.3.2023.

Health Incubator Helsinki perustettiin vuonna 2020 tukemaan tutkimuksessa syntyvien innovaatioiden kaupallistamista ja kasvua kohti menestyvää yritystoimintaa. Nyt Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston kehittämään ohjelmaan etsitään jo neljättä kertaa innovatiivisia, toimintansa alkuvaiheessa olevia startupeja ja tiimejä niin Suomesta kuin ulkomailta. Health Incubator Helsinki tarjoaa osallistujilleen räätälöityä tukea, johon sisältyy muun muassa mentorointia ja asiantuntija-apua sekä verkostoitumista sijoittajien ja terveysalan toimijoiden kanssa. Mukaan valitut startupit saavat käyttöönsä myös toimiston ja yhteistyöskentelytilan Meilahden sairaala-alueella sijaitsevasta Terkko Health Hubista. Ohjelma on yrityksille pientä, toimistotilasta perittävää maksua lukuun ottamatta ilmainen.

– Kun uudet startupit ja tiimit aloittavat, keskitymme kahden ensimmäisen kuukauden aikana tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen sekä rahoituksen hankkimiseen. Tämän jälkeen siirrymme tarjoamaan tiimeille yksilöllistä neuvontaa, Health Incubator Helsingin vetäjä, Christian Lardot, kuvailee ohjelman kulkua.

Räätälöity palvelu tuo vaikuttavia tuloksia

Tällä hetkellä Health Incubator Helsingissä on mukana yhteensä 24 tiimiä. Kolmen vuoden aikana tiimit ovat keskittyneet rahoituksen hankkimiseen ja tuotteen viimeistelyyn – ja saaneet aikaan merkittäviä tuloksia. Vuoden 2022 ohjelmassa aloittaneet 11 startupia keräsivät viime vuonna yhteensä 11 miljoonan euron rahoituksen. Yksi näistä tiimeistä on hollantilainen Lapsi Health, joka kehittää uudenlaista ratkaisua sydämen ja hengitysäänien kuunteluun. Yritys keräsi pre-seed -rahoituskierroksellaan 700 000 euroa, minkä lisäksi se voitti EU-rahoitteisen EUREKA Eurostar -kilpailun miljoonan euron suuruisen pääpalkinnon. Tammikuussa 2023 Lapsi Health julkisti tiedon 3,7 miljoonan euron siemenrahoituksesta.

– Health Incubator Helsingin tiimin apu on ollut olennainen osa menestystämme ohjelmaan liittymisestä lähtien. Mentorointi, tapahtumat ja Terkko Health Hub toimintaympäristönä ovat yhdessä tarjonneet meille loistavan alustan kasvua varten, Lapsi Healthin COO Séamus Holohan sanoo.

Toinen merkittäviä edistysaskeleita ohjelman aikana ottanut yritys on suomalainen organ-on-chip -alustoja kehittävä Finnadvance. Health Incubator Helsinkiin vuonna 2021 valittu startup on kasvanut kahdessa vuodessa pienestä tiimistä 15 henkilöä työllistäväksi yritykseksi, jolla on asiakkaita 35 maassa.

– Vuoden 2023 alkupuolella saimme ISO-sertifioinnin laadunhallintajärjestelmille organ-on-chip -alustojemme suunnittelua, kehittämistä ja valmistusta varten – ensimmäisenä eläinkokeita korvaavana menetelmänä Suomessa, Finnadvancen perustaja ja toimitusjohtaja Prateek Singh kertoo.

Etsinnässä innovatiivisia ideoita ja omistautuneita tiimejä

 Haku Health Incubator Helsinkiin on auki 20.2.–19.3.2023. Hakemusten perusteella haastatteluihin kutsuttuihin tiimeihin ollaan yhteydessä viikolla 15, minkä jälkeen ohjelmaan valitaan 10–12 yritystä.

– Arvioimme hakuvaiheessa, onko yrityksen innovaatiolle, palvelulle tai tuotteelle kysyntää. Tekeekö yritys jotain uutta tai parantaa olemassa olevia ratkaisuja? Tärkeitä valintakriteereitä ovat tiimin osaaminen ja kokemus, omistautuneisuus, intohimo ja periksiantamattomuus, Lardot sanoo.

Lue lisää ohjelmasta
Hae mukaan 19.3.2023 mennessä

Lisätietoja Health Incubator Helsingistä:

Christian Lardot, Incubator Leader, puh. 040 195 2639, christian.lardot(at)hel.fi

Uutiskuva: Vuonna 2022 Health Incubator Helsingin startup-yritysten kolmas erä sai yhteensä 11 miljoonan euron rahoituksen. Yksi näistä tiimeistä on hollantilainen medtech-startup, Lapsi Health. Kuva: Lapsi Health.