| Kategoria: Menestystarinat
Haavanhoitolaitteen kanssa kohti kansainvälisiä markkinoita

AUVC Tech Oy on kehittänyt haavanhoitoon tarkoitetun lääkinnällisen laitteen. Kehitystyö on jatkunut parisen vuotta, ja prototyyppi on nyt valmis. Seuraavaksi tavoitteena on löytää rahoitus prototyypin saattamiseksi markkinoille MD-vaatimusten  mukaisesti.

Yrityksen perustajajäsen ja toimitusjohtaja Ilkka Manner harmittelee, että suomalaiset rahoittajat eivät osaa nähdä med techin mahdollisuuksia. Regulaation aiheuttama pitkä aikajänne kehittämisessä ei tarjoa pikavoittoja. 

– Meillä on nyt katse kääntynyt ulkomaille rahoituksen suhteen. Sehän tarkoittaa sitä, että jos rahoittaja niin edellyttää, voimme joutua myös sijoittumaan ulkomaille ja ehkä vain tuotekehitys jäisi Suomeen, Manner pohtii.

Hän kuitenkin uskoo, että Kuopio Healthin avoimesta innovaatioekosysteemistä voi olla apua rahoituksen löytämisessä.

Yrityksessä on nyt mukana kuusi henkilöä, jotka tekevät työtä oman työnsä ohessa.

Ilkka Manner
Kannettavaa haavanhoitoa

Yrityksen kehittämän haavanhoitolaitteen toiminta perustuu ultraviolettivaloon, tarkemmin UVC-säteilyyn. Pieni, mukana kuljetettava laite toimii akulla ja siinä on hoitokynä, jolla haavaa hoidetaan.

Manner kertoo, että UVC-valoa käytetään jo nyt esimerkiksi juomavesialtaissa pitämään veden bakteerikantaa kurissa. Kudoksessa UVC-säteily tappaa viruksia ja antibiooteille resistenttejä bakteereita sekä edistää haavan paranemista.

Laitetta voidaan käyttää erityisesti kroonisista haavoista kärsivien ihmisten hoitamiseen hoitolaitoksissa, vanhustenhuollossa ja kotihoidossa. Manner huomauttaa, että haavat ovat usein vaikeita hoitaa ja niissä on jonkinasteinen tulehdus, joka estää parantumista.

– Meillä on jo olemassa laitteesta kiinnostuneita tahoja, kuten KYS ja kaupunki, Manner kertoo.

Lopullinen tavoite on päästä laitteen kanssa kansainvälisille markkinoille.

Yhteistä PR-toimintaa

Kuopio Healthiin AUVC Tech on kuulunut noin vuoden ajan. Ilkka Manner myöntää, että osallistuminen ei vielä ole ollut kovin aktiivista. Tavoitteena on verkostoitua paikallisella tasolla ja aktivoitua, kun yrityksen toiminta lähtee kunnolla liikkeelle. 

Manner kuitenkin uskoo, että Kuopio Healthin avoin innovaatioekosysteemi voisi toimia monella tapaa nousevien yritysten hyväksi.

– Kuopio Healthin kautta täkäläinen med techin ja health techin startup-genre voisi saada enemmän julkisuutta ja samalla luoda kansainvälistä kiinnostusta. Muutenkin voitaisiin luoda tietoisuutta startup-yrityksistä, vaikka esiteltäisiin muutama firma kerrallaan. Organisaation kautta tuleva näkyvyys voisi olla parempaa kuin yksittäisen yrityksen omat ponnistelut, Manner pohtii.

Lue lisää AUVC Techistä

Lue lisää jäsenyydestä